13/07/2024*** 7η Γιορτή παραδοσιακής πίτας στα Ψαχνά Ευβοίας

Στα Ψαχνά Ευβοίας πραγματοποιήθηκε ο 7ος Διαγωνισμός παραδοσιακής πίτας,

κατά τον οποίο διαγωνίστηκαν δίαφορες πίτες χειροποίητες που παρασκεύασαν οι γυναίκες της περιοχής υπό την αιγίδα του συλλόγου ΕΚΦΡΑΣΗ".

Τα μέλη μας Καίσαρης Φώτης (Τακτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας), καθώς και ο Τσιλιπάνος Φρανκ (Τακτικό μέλος) παρέστησαν ως μέλη της Κριτικής Επιτροπής, όπου και γεύτηκαν και αξιολόγησαν με βάση την επαγγελματική τους εμπειρία όλες τις πίτες που διαγωνίστηκαν, ορίζοντας παράλληλα και τη "νικήτρια" του διαγωνισμού.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύλλογο ¨Εκφραση" για την πρόσκληση συμμετοχής που μας έστειλε για μία ακόμη φορά, στα δύο μέλη μας για την συμμετοχή τους και στον συνάδελφο κ. Χρυσαφόπουλο Ιωάννη για την άψογη συνεργασία που είχε μαζί τους!

Φυσικά πολλά συγχαρητήρια και σε όλες τις διαγωνιζόμενες γυναίκες με τις εξαιρετικές παρουσιάσεις τους η κάθε μία ξεχωριστά!!!

Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων &

Ελληνική Ακαδημία Γαστρονομίας

Έτος Ίδρυσης 2014

Έδρα Αθήνα

 

07/07/2024***Παραδοσιακών Φρέσκων Χυλοπιτών και κουρά αμνοεριφίων

 

Στο Παραδοσιακό Κρητικό σπίτι στη Σούδα Χανίων Κρήτης,

πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά η ετήσια εκδήλωση της κουράς των αμνοεριφίων.

Από την Ακαδημία μας συμμετείχε το Τακτικό μέλος μας Ιωάννα Παντελάκη -Τερεζάκη, παρουσιάζοντας την παρασκευή "Φρέσκες χυλοπίτες".

Κατόπιν μαγειρεύτηκαν σε φρέσκο γάλα και προσφέρθηκαν με ντόπιο ξηρό ανθότυρο στους παρευρισκόμενους.

Ευχαριστούμε το μέλος μας για την εξαιρετική παρουσία της, καθώς και τον πολιτιστικό Σύλλογο Σούδας για την πρόσκληση συμμετοχής!

Κοντά στον άνθρωπο, κοντά στην παράδοση...... αυτοί είμαστε.....

Εύγε στην προσπάθεια!!!

 

Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων &

Ελληνική Ακαδημία Γαστρονομίας

Έτος Ίδρυσης 2014

Έδρα Αθήνα

 

30/6/2024*** Παρουσίαση Σφακιανής πίτας στο Μαρί/Λάρνακας Κύπρου

Στις 30 Ιουνίου έγινε μετά από ειδική πρόσκληση της κοινότητας Μαρί Λάρνακας στην Κύπρο, παρουσίαση παρασκευής Σφακιανής πίτας από το Τακτικό μέλος μας Ιωάννα Παντελάκη - Τερεζάκη. Να σας γνωστοποιήσουμε ότι υπάρχει αδελφοποίηση των χωριών Μαρί Λάρνακας στην Κύπρο και το Κοντομαρί του δήμου Πλατανιά Χανίων.

Σας μεταφέρουμε τις ευχαριστίες του συμβουλίου της κοινότητας Μαρί Λάρνακας :

Την πρόεδρο:  Μαρία Γεωργίου,

Ελευθέριο Κωνσταντίνου

Γεώργιο Πετράκη

Χρήστο Γεωργίου

Παύλο Δημήτρη,

προς την Ακαδημία μας και το μέλος μας Ιωάννα Παντελάκη - Τερεζάκη,

Την ευχαριστούμε πολύ και εκ μέρους του Συλλόγου.

 

Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων &

Ελληνική Ακαδημία Γαστρονομίας

Έτος ίδρυσης 2014

Έδρα Αθήνα

 

23/04/2024*** Πασχαλινά κουλουράκια στο 2ο Νηπιαγωγείο Αγροκηπίου Χανίων

Η Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγειρων & Ελληνική Ακαδημία Γαστρονομίας, συμμετείχε με το Τακτικό μέλος της Παντελάκη Ιωάννα στην παρασκευή παραδοσιακών Πασχαλινών κουλουριών σε συνεργασία με τα νήπια του 2ου Νηπιαγωγείου Αγροκηπίου Χανίων.
Τα παιδάκια είχαν την ευκαιρία να παρασκευάσουν κουλουράκια υπό την καθοδήγηση της Ιωάννας μας, παρακολουθώντας όλα τα στάδια της συνταγής από τη μέτρηση των υλικών, το ζύμωμα, το πλάσιμο, το ψήσιμο και φυσικά στο τέλος τα γεύτηκαν!


Ευχαριστούμε τις νηπιαγωγούς για τη συνεργασία, αλλά και το μέλος μας Παντελάκη Ιωάννα για την εξαίρετη παρουσίαση!

 

Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων &
Ελληνική Ακαδημία Γαστρονομίας
Έτος ίδρυσης 2014
Έδρα Αθήνα

 

20/04/2024*** Σεμινάριο διοίκησης εστιατορίων/ Ά μέρος

Η Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων και Ελληνική Ακαδημία Γαστρονομίας,
στα πλαίσια της διαρκούς επιμόρφωσης των μελών της, πραγματοποίησε άλλο ένα ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τη διοίκηση και διαχείριση των εστιατορίων στο κομμάτι των ξενοδοχείων (ala carte, banquet, room service), αλλά και των μεμονωμένων εστιατορίων είτε αυτά αποτελούν κομμάτι μιας ξενοδοχειακής μονάδας, είτε όχι.
Εισηγήτρια ήταν το Τακτικό μέλος μας Πελεφάντη Μαριάννα, καθηγήτρια σχολών τουριστικής εκπαίδευσης (και διακεκριμένο μέλος αυτών) και το συντονισμό και επιμέλεια είχε ο Λύτρας Γεώργιος επίσης Τακτικό και Ιδρυτικό μέλός και Νόμιμος Εκπρόσωπος του Συλλόγου.


Το σεμινάριο παρακολούθησαν τα εξής μέλη μας, (τα οποία θα λάβουν και τη σχετική πιστοποίηση παρακολούθησής του) από το Σύλλογο:

Λάτσης Αναστάσιος      Μουτσουρίδης Σπυρίδων 
Τσακάκη Αμαλία.           Σιμόπουλος Πανταζής
Σμυρλάκη Ζωή               Λιάπης Ηλίας
Θεοδόσης Αδάμ             Σπύρου Πέτρος
Τζώρτσος Νικόλαος    Λύτρας Γεώργιος
Νικητάκης Νικήτας.    Χαραλάμπους Χαράλαμπος 

Ευχαριστούμε πολύ την εισηγήτριά μας Πελεφάντη Μαριάννα και το Λύτρα Γεώργιο για την επίτευξη αυτού του σεμιναρίου, καθώς και τα μέλη μας που το παρακολούθησαν!

 

Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων &
Ελληνική Ακαδημία Γαστρονομίας
Έτος ίδρυσης 2014
Έδρα Αθήνα

07/04/2024*** Γιορτή Πορτοκαλιού στο Φόδελε

 

Η Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων & Ελληνική Ακαδημία Γαστρονομίας, συμμετείχε για μία ακόμη φορά στην ετήσια γιορτή πορτοκαλιού που πραγματοποιήθηκε όπως και κάθε χρόνο στο Φόδελε του νομού Ηρακλείου Κρήτης.
Τα μέλη μας Σιμόπουλος Πανταζής (β΄Αντιπρόεδρος και Τακτικό μέλος) καθώς και η Παντελάκη Ιωάννα (Τακτικό μέλος), παρασκεύασαν εδέσματα με βάση το πορτοκάλι, όπου και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι παρευρέθηκαν.
Πιο συγκεκριμένα έφτιαξαν: Χαλβά με Ελαιόλαδο και Πορτοκάλι, Γλυκό κουταλιού Πορτοκάλι, Πορτοκάλι γλασέ και Σιρόπι με Εσπεριδοειδή.
Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Φόδελε για την πρόσκληση, καθώς και τα δύο μέλη μας για την εξαίρετη παρουσίασή τους!

 

Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων &
Ελληνική Ακαδημία Γαστρονομίας
Έτος ίδρυσης 2014
Έδρα Αθήνα

 

11/03/2024*** Σεμινάριο Επαγγελματικής Πίτσας ( Ά κλάσης)

 

Η Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων & Ελληνική Ακαδημία Γαστρονομίας,

στα πλαίσια της επιμόρφωσης των μελών της, πραγματοποίησε άλλο ένα ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο με θέμα την επαγγελματική πίτσα.
Εισηγητής ήταν ο Θεοδόσης Αδάμ (Τακτικό μέλος) και την επιμέλεια είχε ο Λύτρας Γεώργιος ( Τακτικό/ Ιδρυτικό μέλος και Νόμιμος Εκπρόσωπος).
Στο σεμινάριο διδαχτήκαμε την ιστορία της πίτσας από την ανακάλυψη της μέχρι σήμερα, μεθόδους και τεχνικές του προζυμώματος με απόλυτα φυσικό τρόπο και χωρίς χημικές ουσίες και του ψησίματος.
Παρακολουθήσαμε τη ζύμη για πίτσα Ναπολιτάνα, ψωμάκια κουβέρ, πεινιρλί και καλτσόνε με σοκολάτα.
Υπήρξε διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων και του εισηγητή με σκοπό την απόλυτη κατανόηση και εκμάθηση όλων των σταδίων και των διαδικασιών.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Milagro pizza restaurant στην Αρτέμιδα, αλλά υπήρξε και διαδικτυακή σύνδεση μέσω πλατφόρμας, όπου και μπόρεσαν να παρακολουθήσουν όλα τα μέλη μας παγκοσμίως.

Πιο συγκεκριμένα το παρακολούθησαν οι:

1.Νικητάκης Νικήτας      15. Παγκράτης Χρύσανθος                                                                  

2.Καίσαρης Φώτης           16.Χατζηχαραλάμπους Ιωάννης      

3.Τσακάκη Αμαλία            17. Αλέτρης Θεόδωρος                              

4.Ξυπάκης Θεόδωρος      18. Κουκαδάκης Στυλιανός            

5.Τριανταφύλλου Γεώργιος    19.  Λιάπης Ηλίας                            

6.Βλάμης Χριστόφορος      20. Καλατζής Τριαντάφυλλος        

7. Σμυρλάκη Ζωή            21. Αλεξανδρόπουλος Στυλιανός

8. Κόκκαλη Ευαγγελία           22. Ιακωβίδου Ελένη

9. Μητσόπουλος Γεώργιος   23. Μυτιληνιού Ελισσάβετ 

10. Ανδριώτη Σοφία             24. Σιμόπουλος Πανταζής 

11. Τσιβρά Βασιλική             25. Μπαλοδήμας Σαράντος

12. Λάτσης Αναστάσιος      26. Κυριακόπουλος Απόστολος

13.Πελεφάντη Μαριάννα      27. Λογοθέτης Ιωάννης

14. Δασκαλάκη Παναγιώτα    28. Λύτρας Γεώργιος  

Τα μέλη που συμμετείχαν θα παραλάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου πιστοποιημένο από το Σύλλογό μας!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ιδιοκτήτες της πιτσαρίας για την παραχώρηση του χώρου και των μηχανημάτων, στον Θεοδόση Αδάμ για την εξαίρετη παρουσίαση, καθώς και στον Λύτρα Γεώργιο για την επιμέλεια και κάλυψη διαδικτυακά!

 

Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγειρων &
Ελληνική Ακαδημία Γαστρονομίας
Έτος ίδρυσης 2014
Έδρα Αθήνα

 

23-24-25/02/2024***Festival "Κερνάμε Ελλάδα"

 

Στο εκθεσιακό κέντρο στην Αγυιά Χανίων Κρήτης,
πραγματοποιήθηκε το ετήσιο festival Κερνάμε Ελλάδα, όπου και παρασκεύασαν τα τρία μέλη μας που συμμετείχαν στις τριήμερες εκδηλώσεις παραδοσιακές συνταγές με βάση τις πρώτες ύλες που παράγει η Κρητική Γη.
Τα μέλη που συμμετείχαν ήταν ο Σιμόπουλος Πανταζής (Τακτικό μέλος & Β΄Αντιπρόεδρος), η Παντελάκη Ιωάννα (Τακτικό μέλος) και η Τσακάκη Αμαλία (Τακτικό μέλος).
Οι παρουσιάσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία μιας και δόθηκε στους παρευρισκόμενους επισκέπτες η ευκαιρία να δοκιμάσουν Κρητικές παραδοσιακές συνταγές οι οποίες απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, φτιαγμένες από τα τρία μέλη μας chefs που εξειδικεύονται στην Κρητική κουζίνα!
Τους ευχαριστούμε θερμά, καθώς επίσης και τους διοργανωτές για την πρόσκληση και την άψογη συνεργασία μας!

 

Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων &
Ελληνική Ακαδημία Γαστρονομίας
Έτος ίδρυσης 2014
Έδρα Αθήνα

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Η Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων & Ελληνική Ακαδημία Γαστρονομίας αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους επαγγελματίες του χώρου της Ελληνικής Γαστρονομίας.

Επικοινωνία

Χάρτης

Social Media